Ny blogg – nya möjligheter!

Efter att ha arbetat internationellt och njutit ett tag kom suget tillbaka. Suget att påverka genom ord. Påverka andra att ta tillvara sin potential och att våga sikta på att må bättre, nå bättre resultat och att våga mer. Det skrivna ordet stannar kvar längre och det kan man spara. Jag tror det är därför det är så starkt.

Tanken – ska jag ta upp bloggandet igen har oftare och oftare dykt upp. För över 3 år sedan satt jag och funderade på att skapa en pod, men det blev det inget av. Jag fortsatte blogga men en vacker dag kände jag. Nä, vad ska jag skriva om. 

Nu, däremot. Nu har suget kommit tillbaka. Nu har jag reflekterat. Föreläst utomlands, mött andra inspirerande föreläsare och insett massor. Insett hur långt före vi varit i tankar, utbildningar, visioner, föresatser och idéer. Detta har nu landat i att jag vill påverka mer än vad jag gjort sista åren. Vad ska jag då göra?  En pod – nä alla finns redan.  Kan man blogga utan massor av reklaminslag? Kan man föreläsa och vara någon utan att vara en influenser på sociala medier? Ja, jag vill tro det.

Jag vill tro att det räcker med att ha kompetens, kunskap och massor av verktyg. Att våga bjuda på sig själv och sina tillkortakommanden och att genuint vilja hjälpa andra att lyckas. 

Jag tänker i alla fall testa påverka genom min blogg där jag skriver om ledarskap, personlig utveckling, mänskliga möten och livet i stort och smått. 

För att sticka ut hakan i landet lagom, som jag har lämnat bakom mig, har jag insett att jag är bra. Tänkte först skriva rätt bra, men ändrade mig. Varför skriva rätt bra när jag ÄR bra??
För att inte andra ska bli sura? För att inte andra ska tänka och säga – nu har hon fått storhetsvansinne? Ja, troligen därför. 

Bara därför skriver jag det. Jag är bra. Jag är en jäkla duktig föreläsare. Jag är bra med ord. Det är den feedback som jag fått när jag stått på scen och föreläst eller skrivit texter de senaste åren.
Nu tänker jag våga tro på det själv också.

Nu ska jag leverera också. Det är den stora och häftiga utmaningen. Min första tanke är att leverera 8 budord om hur du, som ledare (oavsett om det är i företagsvärlden, inom idrotten, inom kommun & landsting eller ideell organisation), kan attrahera nya medarbetare och medhjälpare men kanske framför allt; hur du kan attrahera RÄTT medarbetare och medhjälpare.
Vi börjar med budord nummer 1 på måndag.

Hoppas du hänger med på bloggens comeback – det vore verkligen roligt.

Kram på er!.

Från ett av de senaste uppdragen i vackra München. Denna gång var det härliga Academic Work
som gav mig möjligheten att inspirera.

4 reaktioner på ”Ny blogg – nya möjligheter!

  1. Underbart Lotta! Vilken fin blogg! Jag vill gärna hänga med på resan framåt! Jag är ett praktexemplar, hade troligen kunnat nå mycket längre ifall jag vågade se möjligheterna och det som är positivt, istället för det som hindrar…tack så länge! /// Bibi

  2. Kul att du är tillbaka, Lotta.
    Jag hade turen att få vara med på VM resan för många år sedan, och tänker fortfarande tillbaka på den upplevelsen ibland.
    // Mariana

  3. Så underbart att få ta del av dina fina, peppande och inspirerande tankar igen Lotta. Du är inte bara bra….du är en superstjärna! Att skriva är en konst och på sättet som du alltid lyckas pricka mitt i prick, rakt in i själ och hjärta gör att ordspråket en bild säger mer än tusen ord absolut inte passar in. Nej, istället är det ett av dina ord som säger mer än tusen bilder. Stå på dig och var stolt!

Lämna ett svar